Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

7.9.13

Samsung Galaxy Note 3 İnceleme (Yazılı-Videolu)

Samsung IFA'da en yeni cihazı Galaxy Note 3'ü tanıttı. Bu makalemizde tüm özelliklerine değiniyoruz.

Samsung'un merakla beklenen tableti Galaxy Note 3, dün IFA fuarında tanıtıldı. Şimdi sizlerle beraber Note 3'ü yakından tanıyalım.

 Teknik Özellikler

Galaxy Note 3, en başta teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. İlklerin yaşandığı telefon performans canavarı olarak Sony'nin Xperia Z1'i ile yarışacak.

Telefonda işlemci olarak ülkelere göre iki farklı işlemci kullanılacak.LTE destekli ülkelerde 2.2 Ghz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisini kullanacak telefon, 3G'li ülkelerde ise 1.9 Ghz hızında çalışan 4 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemcisini kullanacak.

Yenilenen Exynos 5, 5420 adıyla karşımızda!

Samsung'un Exynos 5 Octa'yı yenilediğini görüyoruz. Bu işlemcinin Galaxy S4'tekinden bir farkı bulunuyor. S4'teki Exynos 5 5410'un yerini burada Exynos 5 5420 alıyor ve performans artışıyla beraber geliyor. Saat hızları artan işlemci oldukça ilgi çekici.

8 çekirdeğin saat hızları üst seviyesinde 1.6'dan 1.9'a, düşük seviyesinde ise 1.2'den 1.3'e çıkarılan işlemci yine ARM'ın Big.LITTLE mimarisini kullanıyor. Ancak bu çekirdeklerin 8'i beraber kullanılmıyor. Bu işlemci Galaxy S4'tekinden daha performanslı olacak.

Ancak Snapdragon 800 ile Exynos 5 Octa 5420 arasında pek bir performans farkı olmayacak.




1866 Mhz hızında 3 GB RAM!

2x32 bit LPDDR3-1600 destekli bellek kontrolcüsü yerine 2x32 bit LPDDR3-1866 MHz destekleyen bir bellek kontrolcüsüne kavuşan işlemci, 3 GB RAM'le destekleniyor. Başta da dediğimiz gibi ilklere sahip telefon, aynen Note 2'nin ilk 2 GB RAM'i kullanması gibi bir ilki başarıyor ve 3 GB RAM'le geliyor.

GPU'da da değişiklik var!

Samsung, GPU'da tekrardan Mali'ye dönüyor. Galaxy S4'te kullandığı PowerVR SGX544MP3 modeliyle eleştirilen Samsung, bu kez Mali'nin en güçlü çözümlerinden Mali-T628 GPU'sunu kullanıyor. Yeni güçlü GPU ile Full HD ile gelen telefon o kadar da yorulmayacak.

Depolama ve Diğerleri...

Note 3, Samsung alışkanlıklarını da değiştiriyor diyebiliriz. Daha önceden Galaxy S4 de dahil olmak üzere hep 16 GB depolama alanı bulunduran Samsung, Note 3'le bu seçeneği kaldırıyor. Sadece 32 ve 64 GB'lık depolama alanları bulunacak.

Android 4.3 işletim sistemiyle gelecek Note 3, S-Pen anlamında çok fazla gelişmiş durumda.


S-Pen ile ilgili çeşitli düzenleme işlemlerini yapabileceğiniz yuvarlak bir işlem menüsü ve çoklu işlem sırasında kalemle pencerelerin boyutlarını ayarlamak gibi yeni kazanımlar, Galaxy Note 3'e eklenmiş.

3200 mAH'lık bataryayla gelen Note 3'te batarya konusunda çok büyük bir güncellemeye gidilmemiş. Hatırlarsanız Note 2'de 3100 mAh'lık pil kullanılmıştı.







Ekran Full HD Super AMOLED ekranla gelen Note 3, 5.68 inçlik bir ekran kullanıyor. 386 ppi piksel aralığı sunan ekran Galaxy S4'teki Pholed teknolojisine de sahip. Böylece ekran %25 daha az enerji tüketecek.

Kamera oldukça etkileyici!

13 Megapiksel çözünürlüğünde kameranın kullanıldığı Galaxy Note 3, bazı özellikleriyle bu konuda Galaxy S4'ü andırsa da, video kaydı ve flaş teknolojisinde farklılıklar içeriyor.
4K video kaydı ve 60 FPS hızında Full HD video kaydı yapabilecek olan Galaxy Note 3, daha güçlü bir LED flaşa sahip. CRI adlı yeni LED flaş, Samsung'a göre daha fazla ışık sunuyor.


Tasarım Değişti!

Samsung Galaxy Note 3'te büyük bir tasarımsal değişikliğe gidiyor. Cihaz Galaxy Note'den daha ince ve daha hafif olacak. Ayrıca arka tasarımı deri ile kaplayan telefon yeni aksesuarlarıyla da dikkat çekecek.

168 gram ağırlığında olan Galaxy Note 3, sadece 8.3 mm inceliğinde olacak. 2.2mm yan kenarlıklarla oldukça zarif bir telefon grafiği çizen cihaz, daha köşeli hatlara sahip.














Çıkış Tarihi

25 Eylül'de 140 ülkede satışa çıkacak olan Samsung Galaxy Note 3, büyük ihtimalle ülkemizde de dünya ile aynı anda satışa sunulacakCihazınGalaxy Note 2'nin ilk giriş fiyatına benzer ya da biraz daha yüksek birfiyatla satışa sunulması beklense de, yükselen döviz kurları  fiyatının artabileceğinin de işaretini veriyor.

İnceleme Videoları
Kutu açılım 1


İnceleme 1

İnceleme 2



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder